Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ یوسف ناصری- استان تهران 16 شهرستان و طبق سرشماری سال 1392 در مجموع تعداد13 میلیون و 267 هزار نفر جمعیت دارد. در انتخابات 29 اردیبهشت 96 تعداد 9 میلیون و 387 هزار نفر واجدی شرایط رای دادن بودند که تعداد 6 میلیون و 212 هزار نفر در انتخابات مشارکت کردند.

مطابق آمارهای موجود حسن روحانی در استان تهران تعداد 4 میلیون و 388 هزار رای کسب کرد و سیدابراهیم رئیسی یک میلیون و 918 هزار رای.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهرستان تهران همچون 12 شهرستان دیگر استان، رای بالاتری به حسن روحانی داد و در شهرستان پاکدشت، ورامین و پیشوا، سیدابراهیم رئیسی کاندیدای اصول گرایان، رای بیشتری کسب کرد.

در این خصوص عصر ایران با فرهاد بشیری گفت و گو کرد . بشیری، نماینده اصول گرای دوره های هشتم و نهم شهرستان پاکدشت در مجلس بوده است. این فعال سیاسی معتقد است که رای بالاتر رئیسی در شهرستان های جنوب استان تهران و شهرستان پاکدشت، از جمله ریشه در خمیرمایه مذهبی مردم مناطق جنوب استان تهران دارد.

تحلیل اصول گرایانه این نماینده سابق پاکدشت را که فوق لیسانس مدیریت آموزشی دارد، می خوانید.
***

*در انتخابات ریاست جمهوری از تعداد 16 شهرستان استان تهران، فقط 3 شهرستان به آقای رئیسی رای دادند و متفاوت از 13 شهرستان دیگر استان رفتار کردند. یکی از این 3 شهرستان، شهرستان پاکدشت است که شما هم دو دوره نماینده این شهرستان در مجلس بوده اید یعنی از سال 87 تا سال 95 و در دوره های هفتم و هشتم.
به نظر شما چرا این سه شهرستان، در انتخابات ریاست جمهوری متفاوت از بقیه شهرستان های استان تهران عمل کرده اند؟

-یکی از دلایل عمده ای که سه شهرستان استان تهران به آقای رئیسی رای دادند به نظر من، آن خمیر مایه مذهبی و دینی و انقلابی است که در منطقه وجود دارد. یکی از موثرترین و مهمترین دلایل، می تواند همین موضوع باشد.

دوم این که انسجام خوبی بین نیروهای انقلابی که در پاکدشت و ورامین و پیشوا فعالیت داشتند، به وجود آمد. یعنی همه نیروها با هم، همراهی می کردند برای کاندیدای مورد نظرشان که جناب آقای رئیسی بود. توانستند به جامعه این پیام را بدهند که به کاندیدای اصلح ایشان است.

مردم نیز با توجه به خمیر مایه های دینی و مذهبی و با شناختی که نسبت به آقای دکتر رئیسی داشتند و همین طور کسانی که در مجموعه های ایشان بودند و پیش بینی می شد در صورتی که آقای رئیسی رای بیاورد در دولتش باشند مثل آقای دکتر قالیباف، آقای نیکزاد و کسانی که هم نیروهای مردمی و انقلاب و نیروهای کارآمد و توانمندی هستند بتوانند به کشور خدمت کنند، بر این اساس به آقای رئیسی رای دادند.

این سه عامل در بین همه عوامل موثر، بیشترین تاثیر را داشتند برای این که آرای آقای دکتر رئیسی در این 3 شهرستان بیشتر بود.

با وجود این که در خصوص رئیس جمهور مستقر هم مهندسی انتخایاتی زیادی صورت گرفت. حتی در پاکدشت، ما سراغ داریم قبل از شروع انتخابات، وقتی احساس کردند از مجریان و برگزار کنندگان انتخابات که پای صندوق های رای هستند و نظرشان با رئیس جمهور مستقر نیست، همان صبح روز انتخابات، برخی افراد را تغییر دادند. برخی افراد را جا به جا کردند و آنها را پای صندوق نگذاشتند و از کسانی دیگر استفاده کردند.

در عین حال و با توجه به آن مواردی که به آنها اشاره کردم در این شهرستان ها، آقای رئیسی چنین آرای تعیین کننده ای داشته باشند.

*چه تعداد از افرادی که به عنوان مجری انتخابات تعیین شده بودند در روز انتخابات تغییر کردند؟

-یک بحث این است. چند تا این طور شد. یکی از شعبه های اخذ رای که من پای صندوق رای رفتم مسجد ابوالفضل فرون آباد بود. من ساعت 5 : 9 صبح روز انتخابات در محل آن شعبه بودم ولی می گفتند که سیستم هنوز فعال نشده. یعنی می دانستند که پایگاه رای آقای رئیسی است و ما هم در آنجا رای می دهیم. اما بیش از یک ساعت از زمان شروع انتخابات گذشته بود ولی رای گیری را شروع نکرده بودند.

*به طور مشخص آن مهندسی انتخابات که می گویید همین بحث تاخیر در رای گیری و تغییر افراد برخی مجریان شعبه های اخذ رای است؟

-یک بحث این بود. افرادی پای صندوق های رای گذاشتند که دقیقا می دانستند رای آنها به چه کسی است. در جایی که احساس می کردند رقیبف بیش تر رای دارد تعرفه های رای را دیرتر می رساندند.
از طرفی درب شعبه های اخذ رای را زودتر می بستند و تعطیل می کردند. یعنی هم شروع با تاخیر بود و هم این که زودتر تعطیل کردند. زمان اخذ رای را کمتر کردند.

حتی در بعضی از مناطق مشاهده کردم به جای پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران، پرچم بنفش نصب کرده بودند. یعنی از این فرصت ها نصب کرده بودند.

*یعنی در مدارس و اماکنی که محل اخذ رای بودند پرچم بنفش را نصب کرده بودند؟

-خیر. در محلات نصب کرده بودند. در روستاها این کار را انجام داده بودند. پرچم بنفش را به جای چپرچم جمهوری اسلامی نصب کرده بودند. شخصی به من گفت که برای رئیس جمهور مستقر، حتی آرا را خرید می کردند.

*این موضوع مستند است که برای آقای روحانی رای می خریدند؟

-من نمی توانم اسم آن شخص را بگویم. نمی دانم آن شخص این موضوع را اثبات کند یا نه ولی آن شخص مسئول کارگری است. حتی رقم خرید رای را می گفت که با این قیمت ها می خرند.

*آن شخص رقم خرید رای برای آقای روحانی را چقدر گفت؟

-این کارها زیبا نیست. البته انتظار داریم شورای نگهبان در بحث انتخابات با دقت و فراست، نظارت کند. اعتماد عمومی مردم در این انتخابات، خیلی آسیب دیده است.
با وجود این که حضور مردم در انتخابات، بسیار عالی بود. خیلی جالب بود که پشت مسئولان قرار گرفتند و پشت نظام قرار گرفتند و هویت ملی، دینی و انقلابی ما را بیش تر در دنیا معرفی کردند ولی این، دلیل بر این نمی شود که مسئولانی که مسئولیت دارند اقدامات لازم را انجام ندهند.

مقام معظم رهبری هم فرمودند رای مردم، حق الناس است. بنابراین انتظار داریم که مسئولان نسبت به برگزاری انتخابات نباید کوتاهی کنند.

*همان مسئول کارگری که شما می گویید رقم خرید رای را چقدر به شما گفت؟

-وقتی مقام معظم رهبری می فرمانید حق الناس است، وظیفه همه دست اندرکاران، برگزار کنندگان، مجریان و ناظرین است که انتخابات با خوبی و با دقت و با سلامت برگزار شود. ناظرین، موظف هستند این مسائل را بررسی کنند.

الان هم نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده و شورای محترم نتیجه انتخابات را تایید کرده است. به هر حال سمعاً و طاعةً[می شنوم و اطاعت می کنم]. برای ما هم قابل قبول است. اما با کسانی که عمداً یا سهواً در نحوه برگزاری انتخابات، کوتاهی کرده اند باید برخورد شود و نه این که مشمول مرور زمان شود. باید برخورد شود هر که هست. از هر رده ای و هر فردی هست باید مطابق با نصّ صریح قانون اساسی برخورد شود.

*آن رقمی که مسئول کارگری گفته اند همان رقم چقدر بوده است؟

-می گفتند 130 هزار تومان.

*هر رای 130 هزار تومان؟

-بله. 130 هزار تومان. آنچه که می گفتند این بود. با روش های مختلف این کار انجام شد. همچنین در زمان انتخابات، دولت به خانوارهایی که یارانه آنها قطع شده بود پیامک داد که پارانه آنها را برقرار می کند. همه اینها اتفاق افتاد.

مساله ای که توجه به آن بسیار ضرورت دارد این است که به اعتماد مردم آسیب وارد شده است. مسئولان و دستگاه قضایی و شورای نگهبان، باید با جدیت ورود پیدا کنند.

*از لحاظ درصد رای آقای رئیسی نسبت به کل آرا، شهرستان پاکدشت بعد از شهرستان پیشوا قرار دارد. آقای رئیسی در شهرستان پیشوا 53.69 درصد از کل آرا را کسب کرده و در پاکدشت 51.85 درصد از کل آرای شهرستان پاکدشت.
اما در سه شهرستان پاکدشت، پیشوا و ورامین، آقای رئیسی در پاکدشت بیشترین رای را به دست آورده است و با تعداد 72 هزار رای. آرای آقای رئیسی در پیشوا 20 هزار بوده و در ورامین 60 هزار.
در سال 85 جمعیت شهرستان پاکدشت 240 هزار بوده اما ظاهر الان به 550 هزار نفر رسیده. ترکیب جمعیتی پاکدشت چگونه است؟

-جمعیت شهرستان پاکدشت کمتر از 550 هزار نفر است. با اتباع خارجی ممکن است 550 هزار نفر باشد.

*در سال های قبل گفته بود که 40 هزار نفر اتباع خارجی در پاکدشت زندگی می کنند.

-الان بیشتر از 40 هزار نفر هستند و باید 100 هزار نفر باشند. ما اگر کل جمعیت انسانی شهرستان پاکدشت یعنی اتباع ایرانی و اتباع خارجی را در نظر بگیریم فکر نمی کنم 550 هزار نفر باشد.
البته از شهرستان های همجوار مثل تهران، ورامین، پیشوا و گرمسار و جاهای دیگر به پاکدشت می آیند و کار می کنند. پاکدشت یک منطقه فعال و پُر جمعیت است.

*در سال 95 آقای محمد قمی نماینده فعلی پاکدشت گفته است که جمعیت پاکدشت 550 هزار نفر است و بیشتر از جمعیت استان هایی مثل سمنان و کهگیلویه و بویر احمد.

-خیر. ایشان اشتباه گفته است. آمار الان این نیست و کمتر است. این آمار 550 هزار نفری، آماری قابل اطمینان نیست. البته چند پروژه مسکن مهر هم ساخته شده و اینها هم هست. در یک جا جمعیتی 40 هزاری و در جای دیگر 7 تا 8 هزار نفر جمعیت داریم. در مجموع پاکدشت جمعیت قابل توجهی دارد.

*آماری هم هست که 100 شهرستان پر جمعیت کشور را طبق سرشماری سال 95 رتبه بندی کرده است. گفته شده از لحاظ جمعیت شهرستان پاکدشت رتبه 34 را دارد با 350 هزار نفر.

-من گفتم جمعیت پاکدشت 550 هزار نفر نیست. آن آمار 550 هزار نفریف اشتباه است. یک مقدار وضع جسمی آقای قمی، خوب نیست. یک مقدار مشکلاتی از نظر جسمی و ذهنی دارد.

*سرهنگ پاسدار جمال نیکجو فرمانده نیروی انتظامی پاکدشت در سال 91 گفته بود طبق پیش بینی ها در 10 آینده جمعیت شهرستان پاکدشت به یک میلیون نفر خواهد رسید. الان که نیمی از زمانی که سرهنگ نیکجو گفته گذشته است آیا امکان این مقدار افزایش جمعیت در پاکدشت وجود دارد؟

-خیر. بالاخره یک میلیون نفر، مجموعه عظیمی است. به این سادگی هم نیست که جمعیت پاکدشت به یک میلیون نفر برسد. چون رشد جمعیت ما نیز آنقدر دیگر نسبت به گذشته بالا نیست. یک موضع رشد جمعیت، بسیار فزاینده بود و هم موالید بسیار بالا بود و هم رشد مهاجرت بالا بود. الن دیگر آن طور نیست که بگوییم این وضع اتفاق خواهد افتاد.

*تعداد افراد شهری و روستایی در شهرستان پاکدشت در حال حاضر ظاهرا باید نزدیک به هم باشد یا جمعیت شهری بیشتر باشد. در سرشماری سال 85 تعداد 135 هزا نفر شهری بوده اند و تعداد 106 هزار نفر روستایی در شهرستان پاکدشت زندگی کرده اند و از جمعیت 241 هزار نفری آن موقع تعداد 40 هزار نفرشان غیر ایرانی بوده اند.
شما که با پاکدشت اشنایی بیشتری دارید الان تقریبا چه وضعی در این شهرستان وجود دارد؟

-به نظرم جمعیت شهری در شهرستان پاکدشت، بیش تر است. فکر می کنم حداقل 60 درصد جمعیت شهرستان پاکدشت در سه شهر پاکدشت، فرون آباد و شریف آباد ساکن هستند.
تقریبا 60 درصد یا بیش از 60 درصد جمعیت شهرستان در این سه شهر زندگی می کنند. شهر پاکدشت بالای 200 هزار نفر جمعیت دارد.

*پاکدشت در سال 1388 نرخ بیکاری 8 درصدی داشته که 4 درصد کمتر از نرخ بیکاری استان تهران در آن زمان بوده. در سال 91 هم نرخ بیکاری پاکدشت 5 درصد بوده است. این وضع نشان می دهد که وضعیت اقتصادی مردم پاکدشت به طور میانگین چندان نامناسب نیست و در واقع میزان اشتغال زیاد است؟

-همین طور است. بازار کار پاکدشت بسیار فعال است. تلاش های خوبی صورت گرفته است. این در عرصه بازار کار که ذکر کردید. بخش های صنعت، کشاورزی و دامداری با جدیت فعالیت می کردند.

پروژه های مسکن مهر، کارهای بسیار بزرگی بود که در سطح شهرستان پاکدشت و در سه نقطه شهرستان اجرایی شده. خیلی از کسانی که من می دانم سالیان سال نتوانسته بودند صاحب خانه شوند، خصوصا فرهنگیان توانستند در واحدهای مسکن مهر سکونت پیدا کنند و در آنجا زندگی می کنند.

همه اینها باعث شد که بازار کار پاکدشت فعال شود و نرخ بیکاری تا این حد کاهش پیدا کند. در بخش های دیگر نیز فعالیت ها بسیار خوب بود. تعاملات و ارتباطات مردم، به نوعی گسترش پیدا کرد و این باعث شد علقه ها و ارتباطات مردم بیشتر شود. حتی میزان نزاع های دسته جمعی که قبلا اتفاق می افتد شدیدا کاهش پیدا کرد. حتی میزان قتل ها، به شدت کاهش پیدا کرد.

تصادفات جاده ای زیادی داشتیم ولی آمار این تصادفات در سال های اخیر به شدت کاهش پیدا کرد. آمار آن موجود است. این نشان می دهد که هر چقدر تعاون، تعامل و پشتکار در حل مشکلات مردم باشد می تواند اثربخش باشد و بخش اعظمی از مشکلات را از پیش رو بردارد.

*شهرستان ورامین 203 هزار نفر واجدی شرایط رای دادن داشته است ولی 119 هزار نفر رای داده اند. شهرستان پاکدشت 189 هزار واجد رای داشته اما 139 هزار نفر رای داده اند. مشارکت مردم پاکدشت در رای دادن 73 درصد است و ورامین 58 درصد. چرا مشارکت بیشتری در شهرستان پاکدشت اتفاق افتاده است؟

- در این دوره انتخابات شوراها نیز به صورت همزمان برگزار شد. البته انتخابات در پاکدشت همیشه شور و حال خاصی دارد. همیشه با شوری برگزار می شود. به همین دلیل در پاکدشت میزان مشارکت در انتخابات، خیلی گسترده و چشمگیر است.

*آقای رئیسی در شهرستان پاکدشت 72 هزار رای آورده اند و آقای روحانی 60 هزار رای. وعده ها و صحبت های آقای روحانی برای مردمی که در پاکدشت به ایشان رای داده اند چه جذابیت های داشته است؟

-این سوال را باید از آنها سوال کنید که چرا رای داده اند. من شخصا چیزی از دولت آقای روحانی ندیدم. با توجه به شناختی که نسبت به آقای روحانی و دولتش دارم معتقدم که دولت آقای روحانی بسیار ناموفق و فشل بود.

مصادیق زیادی هم سراغ دارم و ندیدم این دولت پای کار باشد و فعال و پُر نشاط باشد.

*در چه حوزه هایی شما کارکرد دولت آقای روحانی را ضعیف ارزیابی می کیند؟

-کلا در بخش آموزش و پرورش و در ارتباط با دانشگاه ها و وزارت علوم و در ارتباط با راه و شهرسازی. همچنین ورزش و امور جوانان. در این بخش ها دولت خیلی چابک نبوده است.

دولت می توانست برای تحقق آنچه که زیبنده مردم و جامعه بوده است گام بردارد و تلاش کند.

*شهرستان قرچک مثل شهرستان های پاکدشت و ورامین و پیشوا در قسمت جنوبی استان تهران قرار دارد. اما در انتخابات ریاست جمهوری، اکثریت شهرستان قرچک برخلاف پاکدشت، ورامین و پیشوا عمل کرده و مردم آن شهرستان رای بالاتری به آقای روحانی داده اند.
در قرچک 59 هزار یعنی 49 درصد آرا به آقای روحانی داده شده و 55 هزار یعنی 46 درصد آرا به آقای رئیسی. شما با اوضاع اجتماعی و سیاسی قرچک آشنایی دارید که مردم آن شهرستان به چه علت رای بالاتری به آقای روحانی داده اند؟

-تا حدودی با قرچک آشنایی دارم. بدنه نیروهای انقلابی در آنجا، خیلی انسجام ندارد و نیاز به توجه بیشتری داشت. انسجام نیروهای انقلابی که برای معرفی کاندیدای مورد نظر نیروهای انقلابی فعالیت می کردند به توجه بیشتری نیاز داشته است.

*یعنی در پاکدشت و ورامین، نیروهای اصول گرا در انتخابات ریاست جمهوری منسجم تر عمل کردند؟

-منسجم تر عمل کردند و نتیجه آن هم همین شد که اعلام شده.

*اگر از لحاظ جغرافیایی، وضعیت جغرافیایی 16 شهرستان استان تهران را بررسی کنیم از شهرستان فیروزکوه در شمال غرب استان تهران به سمت غرب استان و در شهرستان های دماوند و پردیس و شمیرانات تا شهرستان های غربی و جنوب غربی استان یعنی شهریار، رباط کریم، ملارد، اسلامشهر، بهارستان به همراه شهرستان تهران و شهرستان ری و شهرستان قرچک در جنوب استان، به آقای روحانی رای بیشتری داده اند.
اما در شهرستان های جنوب استان تهران، متفاوت عمل کرده و عمدتا به رقیب آقای روحانی رای بالاتری داده اند. با توجه به وضعیت جغرافیایی استان، چرا چنین وضعیتی در رای دادن وجود دارد؟

-یک عامل بسیار مهم در رای دادن، بحث نگرش ها است. نوع رای دادن مشان می دهد که افراد، چه تفکری دارند. این موضوع بالاخره در نوع رای مردم تاثیر دارد. افراد رای دهنده هم نسبت به کاندیداها شناخت دارند.

شناختی که نسبت به آقای رئیسی در مناطق جنوب استان تهران وجود داشت ممکن است نسبت به دیگران نداشته باشند. آقای روحانی حتی یک سفر مردمی به این مناطق نداشت.

*رای مردم منطقه 20 تهران که همان شهر ری است به این صورت بوده که اکثریت مردم شهرستان ری به آقای روحانی رای داده اند. با توجه به این که آقای رئیسی در شهر ری رای داد و بعد از رای دادن به زیارت حرم شاه عبدالعظیم رفت به نظر می رسید که رای بیشتری در شهر ری کسب کند.
اما آقای رئیسی رای کمتری در آن شهرستان آورده است. در شهرستان ری بر چه اساس چنین وضعی رقم خورده است؟

-در آنجا نیروهایی که برای معرفی آقای رئیسی فعالیت می کردند، چابکی لازم را نداشتند که بتوانند به خوبی ایشان را معرفی کنند. چون من می شناسم هم تیمی که در دولت آقای رئیسی بنا بود به کار گرفته شوند و هم کسانی که در دولت آقای روحانی هستند. اصلا قابل مقایسه نیستند.

فردی مثل آقای نیکزاد، در حوزه اجرا اصلا قابل مقایسه با هیچکدام از وزرای آقای روحانی نیست. یا در حوزه اجرایی، آقای قالیباف اصلا قابل مقایسه نیست. اما در جایی که خوب توانستند معرفی کنند مردم هم با توجه به نگرش هایی که داشتند اعتماد کردند.

در جایی که آقای رئیسی رای کمتری آورده است، کسانی که معرفی کرده اند شاید به خوبی نتوانسته اند آقای رئیسی را به جامعه معرفی کنند.

*استان تهران مجموعا 9 میلیون و 387 هزار نفر واجد شرایط رای دادن داشته است و تعداد آرای مردم در انتخابات 6 میلیون و 212 هزار بوده است. در سه شهرستان استان تهران که آقای رئیسی رای بالاتری آورده، مجموعا 154 هزار رای کسب کرده است. آیا آقای رئیسی نمی توانستند بسیار بیش از این 154 هزار، رای بیشتری بگیرند؟

-کارشان را انجام دادند. البته فرصت آقای رئیسی برای تبلیغات انتخاباتی محدود بود. ما اگر به رقابت های دوره های قبلی انتخابات ریاست جمهوری نگاه کنیم بین کاندیداهایی که با رئیس جمهور مستقر رقابت کردند، آقای رئیسی جزو گمنام ترین کاندیداها بود.

آقای رئیسی در این دوره آمد و پا به عرصه رقابت های انتخاباتی گذاشت. حتی آقای رئیسی توانسته است بالاترین رای را هم نسبت به کاندیداهای دوره های قبلی بیاورد.

*این میزان آرایی که آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری کسب کرده است آیا رای شخص خودش هست یا رای پایگاه اجتماعی اصول گرایان؟

-من فکر می کنم تلفیقی از هر دو باشد.

*آقای قالیباف در میانه راه انتخابات انصراف دادند به نفع آقای رئیسی. تصور می کنید که رای آقای قالیباف به سمت آقای رئیسی رفته باشد؟

-طبیعی بود که یک بخش از آرای آقای قالیباف به سمت آقای رئیسی برود و بخشی هم نمی رود. هر کاندیدایی که از گردونه انتخابات خارج می شود همه آرای او به سمت کاندیدایی که به نفع او کنار رفته است، نمی رود.

علی القاعده ممکن است

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۵۴۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است / طرح‌ شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سیدابراهیم رئیسی شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ایران در عرصه‌های مختلف می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد»، تاکید کرد: این نمایشگاه دستاوردهای جوانان ما را نشان می‌دهد که تهدید و تحریم را به فرصت بدل کرده‌اند. ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی، تجاری و صادراتی آن است که ما توانسته‌ایم و بازهم می‌توانیم.

رئیسی یادآور شد: امکانات و ظرفیت‌های بسیاری در اقلیم‌های مختلف وجود دارد. خداوند این امکان را فراهم کرده و او عادل است. او به عدالت نیاز بشر را تامین کرده و در دسترس او قرار داده و اگر آحاد بشر به دلیل زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی اقداماتی برای محرومیت کشورها از منابع و ظرفیت‌ها انجام ندهند و به طبیعت، جهان و بشریت ظلم نکنند، امکانات در اختیار همه قرار دارد و می‌توان نیاز بشر را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: جریان تحریم یکی از نمادهای ظلم نه تنها به دولت‌ها که به ملت‌هاست. اگر ملتی را با ایجاد تنگنا و تحریم از رسیدن به اهداف خود برای توسعه و پیشرفت بازداشت، این هم یک جنگ است اما نه جنگ نظامی بلکه جنگ اراده‌هاست و ملت ایران در این جنگ اراده کرده با اتکا بر توانمندی ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد تا نه ما، بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند سیاست تحریم‌ها علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است. این امر مدیون کار مهندسان، کارگران و تولیدکنندگان ماست که افسران و سربازان خط مقدم شکست دادن دشمنان ایران در زمینه اقتصاد، تولید و فناوری هستند.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴) در روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

این نمایشگاه به‌طور ویژه بر ۶ حوزه شامل «صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات»، «صنعت»، «فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری»، «دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی»، «صنعت ساختمان و خدمات فنی - مهندسی» و «گروه پتروشیمی» متمرکز است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • رئیسی : ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: تحریم در ایران هرگز به نتیجه نرسید و پس از این هم نمی‌رسد
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است / طرح‌ شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید